RETURPOLICY

Öppet köp gäller på industrimöbler och nyproduktion.

Som kund hos NORDSOOL har du alltid möjlighet att köpa hem våra produkter och själv avgöra om de motsvarar dina förväntningar! Därför ger vi 14 dagars öppet köp på alla industriella möbler, nyproduktion och importerade objekt från det att du mottagit produkterna.

När det kommer till secondhand, begagnade varor och vintageobjekt så gör vi bara returer om objektet skadats under transporten från NORDSOOL till slutkund. Gör därför en ordentlig avsyning när du tagit emot dina varor. Samma reklamationstid gäller som för ovanstående produkter, d.v.s 14 dagar.

Så här gör du en retur på ovanstående:

  • Om du inte tycker att din beställda produkt motsvarar dina förväntningar, är skadad eller annat fel ska du direkt kontakta vår kundtjänst. Detta ska göras inom 14 dagar. Ha din orderbekräftelse/kvitto till hands så underlättar det för oss att göra processen så fort och smidig som möjligt för dig.
  • Du kommer överens med kundtjänst om du önskar pengar tillbaka eller en ersättningsvara. Väljer du att få pengarna tillbaka så betalar vi dem inom 10 dagar från det att du hörde av dig.
  • Du får en returadress dit du ska skicka varan. Det är du som kund som står för returfrakten. Var noga med att förpacka varan ordentligt. Använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Om varan är av större värde rekommenderar vi att du försäkrar transporten då det är du som köpare som står för risken om varan skadas under returtransporten.
  • NORDSOOL N/S kommer inte att lösa ut paket mot postförskott och returfrakten står du som köpare för. 
  • Så fort vi har fått varan och ser att skicket är godkänt skickar vi en ny vara eller återbetalar dina pengar. 

Ångerrätt

För dig som är konsument (privatpersoner) gäller distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) på alla våra nyproducerade objekt. Om du känner dig osäker på om ett objekt är genuin vintage eller en nyproduktion så går det bra att maila oss på kontakt@nordsool.se och fråga. Du har vid inköp av nyproducerade objekt rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter det att du mottagit varan eller en väsentlig del av denna. Du har dock alltid sju vardagar på dig att ångra köpet från nyssnämnda tidpunkt . Vi kommer i varje enskilt fall pröva om ångerrätt gäller eller ej. Vi förbehåller oss rätten att debitera extra kostnader för hantering av ej kompletta returer. Har Du beställt fler varor gäller ångerrätten för hela eller delar av beställningen. Ångerrätten gäller dock inte för delar av varorna. Ångerrätt gäller inte för vara som tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars har en tydlig personlig prägel. För att ångerrätten ska gälla får du inte bryta varans förpackning annat än om detta är absolut nödvändigt för att undersöka varan. För att ångerrätten ska gälla ska varan även vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadd. Originalemballaget måste sparas. Om du önskar nyttja ångerrätten ska du anmäla detta till oss via vår kundtjänst. Var tydlig med att du åberopar ångerrätten. Varan ska vara oss tillhanda inom 30 dagar från att Du mottagit varan. Ej mottagen leverans eller ej uthämtad postförsändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Returfrakten bekostas av dig och ersätts inte av NORDSOOL. Det är du som står för risken att varan skadas eller kommer bort under returtransporten.