INFORMATION RÖRANDE VÅR FLYTT

Maj 5th, 2017

Information till alla soolar som handlar via

vår nätbutik 🌞

Vi fortsätter sälja genom vår nätbutik som vanligt även under den vecka vi har stängt i Kalmar. DHL kör varje dag och det blir således inga längre leveranstider bara för att vi flyttar under vecka 19. Det kommer löpande att kastas ut nya objekt under kommande vecka också. Om du väljer ”Hämta i butik” som leveransmetod så kommer du dock inte att kunna hämta ut dina varor förrän tidigast den 15/5 då vi öppnat upp på Storgatan 20.

 

Information till alla soolar i Kalmar 🌞

Nu stänger vi igen butiken på Kaggensgatan och flyttar till Storgatan mitt emot BIK BOK i centrala Kalmar.

Vi öppnar butiken på Storgatan 20 i ett gårdshus bakom Gerdas Te & Kaffehandel med entré via en gångtunnel mellan Gerdas och Georges Guld.

Alla som vill är varmt välkomna på invigningen som startar kl 17:00 på måndag den 15/5. Därefter är det öppet hus hela kvällen och det är bara att komma och gå precis som du känner för.

Efter invigningen den 15:e så kommer vi att fortsätta precis som vanligt när det gäller öppettider. DVS: Mån-Ons: 12:30-18:00, tors-fre: 10:00-18:00, lördagar 10:00-18:00.

Eftersom Storgatan är en gågata så finns det lite logistiska utmaningar för er som vill hämta möbler med bil. Detta löser vi genom att lämna ut alla våra varor på Västra Sjögatan utanför Kama Sushi, mer information om detta finns om du mailar oss eller frågar oss i butiken.

Vår flytt innebär inga konceptuella förändringar men det kommer bli lite mer kläder än vad vi har haft tidigare. Vi är och kommer vara samma NORDSOOL som vi varit sedan start ❤️

Gårdshuset är i tre plan och är dessvärre inte anpassat för kunna ta emot barnvagnar och rullstolar högre upp än entréplanet, detta P.G.A att huset är kulturminnesmärkt och att det således inte finns några möjligheter för fastighetsägaren att komplettera med hiss. Detta vill vi vara tydliga med så ni som har tänkt komma på vår invigning vet om det.

Här kommer lite information om hur vi kommer att disponera våra nya ytor:

Gården/Torget: Här ska vi sälja våra möbler och på sikt (förhoppningsvis senare i sommar) även folköl och mackor på kvällarna.
x
Stallet: Här är vår entré och i de över 400 år gamla  spilltorna kommer vi att exponera våra halvstora inredningsföremål så som pinnstolar, serveringsvagnar, golvlampor och mindre dokumentskåp etc.
x
Annexet: Ett fristående rum som förut används som vagnskjul för droskor som tillhörde en utav Kalmars första taxiverksamheter. Här kommer vi att visa våra matbord. Veckans matbord kommer att dukas upp varje måndag och finnas att köpa via vår hemsida eller direkt i butiken såklart. De övriga borden kommer att stå lutade mot väggarna inuti Annexet.
x
Stora hallen: När man passerat förbi spilltorna kommer man att få ducka under en låg dörrkarm och sen kommer man in i stora hallen. Här finns en nyrenoverad kundtoalett och utanför finns fler utav våra halvstora inredningsobjekt.
x
Andra planet: En vacker gammal trappa leder upp till andra våningen. Här kommer vi att sälja vintagekläder, vinylskivor, prints och mindre inredningsdetaljer. Kläderna kommer nästan uteslutningen från USA och Canada och kommer från samma leverantör som bland annat Beyond Retro använder sig av.
x
Tredje planet (vinden): Här kommer huvudsakligen Ola och hans Macadamia Art Studio att hålla till med sin tatueringsverksamhet, det kommer även husera våra personalutrymmen med kök och skrivbord men också lite tak-armatur. Så även här uppe är alla välkomna för inspiration eller bara för att säga Hej till Ola.
n/s allehanda